Podnesen zahtjev za sazivanje Skupštine NK Čelika zbog investitora

Objavljeno prije 1 godina

Nadzornom odboru je od Predsjednika Upravnog odbora Jasmina Memiševića dostavljen Zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Skupštine NK Čelik Zenica.

“Kako nam je usmeno pojasnio Predsjednik Upravnog odbora, jedna od tačaka dnevnog reda, prema inicijativi Pregovaračkog tima, a po prijedlogu Upravnog odbora, bit će i analiza nacrta ugovora o ulasku investitora u Klub, kao i model investiranja”, ističu iz Nadzornog odbora NK Čelika i dodaju:

“Očekujemo da nam Pregovarački tim do konca sedmice dostavi nacrt ugovora i drugu potrebnu dokumentaciju o ulasku investitora u strukture NK Čelik Zenica, kako bismo istu blagovremeno dostavili članovima kao dio materijala za Skupštinu, a sve prema odredbama Statuta NK Čelik Zenica”.

Podsjećamo, prošlu subotu je održan sastanak Pregovaračkog tima NK Čelika i potencijalnih investitora iz Turske i Katara na kojem je postignut dogovor oko preuzimanja ovog kluba. Za sada nije poznato na koji tačno način će se preuzeti upravljačka prava, kao ni na koji vremenski uslov.