Pojačan promet vozila na većini graničnih prelaza BiH

Objavljeno prije 2 godine

Zbog prevrnutog teretnog vozila na magistralnom putu M-5 kod Bosanskog Petrovca (Medeno Polje) sužen je kolovoz, pa savjetujemo oprezniju vožnju.

Vozače upozoravamo na mjestimično jače udare vjetra i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo autoput A-1 dionice Bojnik-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnih prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati) i Deleuša (11-14 sati).

Pojačan je promet vozila na većini graničnih prelaza, izdvajamo granične prelaze Doljani, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška gdje se na prelazak granice čeka u intervalima od 40 minuta do 1 sat.