Ukupno podjela

Ponovni pokušaj usvajanja nacionalnog programa za NATO

Ponovni pokušaj usvajanja nacionalnog programa za NATO

Danas bi se na trećoj po redu sjednici Vijeća ministara BiH trebalo raspravljati o Prijedlogu godišnjeg nacionalnog programa BiH za period 2018-2019. godine. Prijedlog čiji je predlagač Komisija za NATO integracioni proces BiH skidan je tri puta sa dnevnog reda, posljednji put 22. januara kada ga je skinuo ministar vanjskih psolova Igor Crnadak.

Ministar sigurnosti Dragan Mektić izjavio je tada kako smatra da taj dokument treba vratiti nadležnoj komisiji. Razlog ovakvom stavu jeste što
nisu ispunjeni formalnopravni uslovi da se ova tačka nađe na dnevnom redu budući da Komisija za NATO integracioni proces BiH nije završila svoj posao.

Sjednica Komisije za NATO integracioni proces BiH, koja je bila zakazana za 20. decembar, nije održana zbog nedostatka kvoruma nakon što su na sastanku zvaničnika Republike Srpske kod predsjednika Željke Cvijanović srpski članovi Komisije pozvani da ne učestvuju u njenom radu.

Pred ministrima u tehničkom mandatu naći će se Prijedlog odluke o prestanku rada Jedinice za implementaciju Projekta izgradnje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Sjednica je zakazana za 12 sati, javlja Srna.

Zenica
clear sky
22 ° C
22 °
22 °
78 %
2.1kmh
0 %
pet
24 °
sub
28 °
ned
26 °
pon
26 °
uto
20 °

Posljednje objavljeno