Posjeta Studentskom domu Zenica u sklopu projekta Ženskog aktivizma Medžlisa IZ-e Zenica

Objavljeno prije 2 godine

U sklopu realizacije projekta Ženskog aktivizma Medžlisa IZ-e Zenica, sprovedena je aktivnost koja je dogovorena sa koordintoricom Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Zenica mr.sc. Eminom Grabus i koordinatoricom Muftiluka zeničkog Mulajmom Omić.

Naime, tim žena koji čine profesorica islamske vjeronauke Simbada Ahmetspahić-Dženanović, Ilma Pašalić i diplomirani socijalni pedagog Emina Babić, bile su zadužene za posjetu Studentskom domu u Zenici i održavanju prigodnog druženja, ali i korisnog predavanja za studentice pomenutog doma. Posjeta studenticama održala se u četvrtak 30.03.2017. godine u prostorijama u Studentskom centru.

Tom prilikom studentice su izrazile zadovoljstvo posjetom, te želju sa nastavkom saradnje, ali su iskazale želju da teme koje bi eventualno željele čuti prilikom ovakvih posjeta budu više iz svijeta medicine, pedagogije i psihologije, općeg stanja u društvu.

Dogovoreno je da druženja i predavanja za njih nastave se za nekih 20 dana, a do tada će usuglasiti teme za svaki susret. Na prvom susretu sa studenticama bilo je prisutno deset studentica iz različitih gradova BiH, starosne dobi između 19 – 24 godine.