Potencijalni investitori Čelika stigli u Zenicu

Objavljeno prije 12 mjeseci

Potencijalni investitori, na čelu sa Aydinom Olgunom, stigli su danas privatnim avionom u Zenicu kako bi obavili razgovore sa nadležnima povodom ‘ulaska’ u NK Čelik.

Kako je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović izjavio danas na sjednici Gradskog vijeća, investitori su hitno stigli u Zenicu kako bi finalizirali pregovore oko preuzimanja NK Čelika.

Podsjećamo, prije dva dana je održana prva hitna sjednica Skupštine NK Čelika na kojoj je prihvaćena ostavka predsjednika Upravnog odbora Jasmina Memiševića, upravo prvog čovjeka koji je obavljao dosadašnje pregovore sa potencijalnim investitorima. Memišević je upravo na ovoj sjednici izjavio da u slučaju da Skupština ne prihvati ulaganje ovih investitora, isti će se povući i prekinuti pregovore. Skupština je naknadno prolongirala odluku o investiranju turskih investitora u NK Čelik zahtijevajući nastavak pregovora sa istima.

Dva dana kasnije, investitori su u Zenici i kako saznajemo zahtijevaju prvo razgovor sa gradonačelnikom Kasumovićem, a potom i sa predstavnicima NK Čelika na čelu sa Damirom Bradarcem.

Za sada nije poznat termin sastanka Aydina Olguna i Fuada Kasumovića obzirom da je u toku sjednica Gradskog vijeća. Do sastanka će najvjerovatnije doći u jednoj od pauza sjednice.