Ukupno podjela

Pravog Tita zamijenili na ruskom frontu?

Pravog Tita zamijenili na ruskom frontu?

“Josip Broz Tito nikada nije postojao”, to piše navodno u dokumentu objavljenom na sajtu američke Centralne obavještajne agencije.

Jedan od autora tog dokumenta George Peterson tvrdi da su građani nekadašnje SFRJ živjeli u zabludi i snu da ih predvodi čovjek koji je razlike i nepomirljivost među njima pretvorio u bratstvo i jedinstvo.

Iako se taj dokument ne može pronaći, autor knjige “Hoštapler” Miroslav Todorović na Prvoj televiziji je istog stava.

“Tvrdim činjenično da Tito nije postojao i da smo imali drugog čovjeka koji je vodio bivšu Jugoslaviju, a da to nije taj”, rekao je.

Kaže da je deceniju istraživao o Titu, da je obišao sve svjetske arhive i mjesta na kojima se kretao. Dodaje i da niko ne želi da se bavi DNK analizom i da bi ona pokazala ko je bio Tito.

“Tužio me njegov unuk Joška za iznošenje neistina. Imao sam veliki sudski proces koji je trajao dvije godine. Oslobođen sam i rečeno je u presudi da sam se bavio činjenicama koje su se mogle dokazati”, rekao je Todorović.

Navodi da u francuskim dokumentima ne postoji ime oca, već samo Brozove majke i da su pravog Tita zamijenili na ruskom frontu.

“On je čovjek Kominterne”, rekao je za “lažnog” Tita.

IzvorAvaz.ba
Zenica
clear sky
18 ° C
18 °
18 °
88 %
0.5kmh
0 %
sri
26 °
čet
27 °
pet
29 °
sub
28 °
ned
26 °

Posljednje objavljeno