Predsjedništvo BiH nabavlja dva nova vozila, nabavka veća od 100 hiljada KM

Objavljeno prije 5 mjeseci

Samo jeda dan nakon inauguracije novih članova Predsjedništvo BiH raspisalo je javni poziv za nabavku dva nova vozila. Procijenjena vrijednost nabavke bez PDV je 101,860,00 KM.

Predmet ovog postupka je nabavka dva motorna vozila srednje klase za potrebe Sekretarijata Predsjedništva Bosne i Hercegovine, na osnovu potreba ugovornog organa predviđenih u Planu javnih nabavki Predsjedništva Bosne i Hercegovine za 2018. godinu.

U tenderskoj dokumentaciji se navodi da se radi o nabavci motornih vozila srednje klase te da se ponuđač obavezuje osigurati garantni rok za motor i dijelove 48 mjeseci, ili 120.000 km, na lak 36 mjeseci i na karoseriju od prohrđavanja 12 godina.

Rok isporuke robe je do 90 dana od dana obostarnog potpisivanja Ugovora.

Podsjećamo da je analiza portala Akta.ba na osnovu realiziranih javnih nabavki, pokazala da je samo u zadnje četiri godine Predsjedništvo BiH potrošilo je 7.182.902 KM na vozila i njihovo održavanje.

Tokom 2017. godine, Predsjedništvo je obnovilo vozni park, izvršena je nabavka četiri vozila ukupne vrijednosti 239.795 KM, a prodata su tri vozila.