30 C
Zenica
Četvrtak, August 22, 2019

Ukupno podjela

Predstavljamo: Zenička firma BOHA će uskoro zaposliti novih 50 radnika

Predstavljamo: Zenička firma BOHA će uskoro zaposliti novih 50 radnika

Zenička firma BOHA namještaj, koja je osnovana 2002. godine i trenutno upošljava oko 40 osoba, odlučila je da nastavi sa svojim poslovanjem u Zenici.

Harun Begagić i Sabrija Kulovac, vlasnici firme BOHA, izjavili su za naš radio da su i pored boljih uslova koji su mogli dobiti u Kaknju odlučili da ostanu u Zenici.

“Zbog ljubavi prema ovom gradu odlučili smo da ostanemo u Zenici. Trenutno radimo na proširenju naše tvornice namještaja koja će omogućiti zapošljavanje oko novih 50 radnika. Time želimo da zadržimo mlade i omogućimo im radna mjesta, kako ne bi imali razloga da napuštaju Zenicu i Bosnu i Hercegovinu”, kazao je Kulovac za Radio ZENIT.

Nova tvornica namještaja se pravi na lokalitetu starog Vatrogasnog doma na putu prema Tetovu, a ista će omogućiti veću proizvodnju i otvaranje novih pogona vezanih za drvnu industriju, kao i mogućnost da u budućnosti se proizvodi pelet.

Inače, BOHA d.o.o. Zenica je osnovana 2002. u Zenici. U svojim počecima, firma se fokusirala na maloprodaju pločastog i tapaciranog namještaja. Međutim, danas se veliki dio kapaciteta bazira na serijskoj proizvodnji, te na izradi namještaja po želji kupaca. BOHA koristi specifične prednosti domaćeg tržišta, kako bi postali što konkurentniji na Evropskom.

Osim proizvodnog pogona, koji se nalazi u Raspotočju, BOHA ima i izložbeni salon u zeničkom naselju Jalija.

Kako trenutno izgleda područje gdje se pravi nova hala i proizvodni pogon ove zeničke firme, pogledajte u fotogaleriji.

Zenica
scattered clouds
30 ° C
30 °
30 °
40 %
2.6kmh
40 %
čet
28 °
pet
24 °
sub
27 °
ned
26 °
pon
27 °

Posljednje objavljeno