Predstavljen program “Ljetne večeri Studio Teatra”

Objavljeno prije 9 mjeseci

Povodom najave teatarskog festivala “Ljetne večeri Studio Teatra” danas je na Ljetnoj sceni Preporoda predstavljen program ovogodišnjeg festivala.

Festival će ove godine biti održan u periodu od 4. do 10. augusta, a na istom će se predstaviti sedam predstava i to pet predstava za odrasle i dvije predstave za djecu.

“Festival ‘Ljetne večeri Studio Teatra’ je karakterističan po tome što se predstave igraju na otvorenom. Ove godine smo odlučili da proširimo program i pružimo publici nešto novo, pa su tako ove godine na repertoaru i dvije predstave za djecu”, kazao je Mirza Begović, PR i koordinator festivala.

Za razliku od prošlogodišnjeg festivala, ovogodišnje izdanje će publici ponuditi osim predstava za djecu i predstave rađene u produkcijama izvan BiH.

“Festival otvara hit komedija ‘Svingeri’ u produkciji pozorišta ‘Slavija’ Beograd, a čiji je autor Milorad Milinković, poznat publici kao i autor filmova ‘Mrtav ladan’ i ‘Čitulja za Eskobara’. Druga noć festivala je rezervisana za dječiju predstavu i to mjuzikl ‘Vrh svijet – Dj Šampinjon’ u produkciji Kabare teatra Tuzla. Duodrama ‘Emigranti’ Kulturno-sportskog centra Kakanj će biti na programu treću noć festivala, dok će četvrtu noć igrati duodrama ‘Derviš i smrt’ Studio Teatra. Peta noć festivala je rezervisana opet za najmlađe koji će uživati u predstavi ‘Lakonoga u čarobnoj šumi’ Udruženja ‘Fani’ i Bosanskog kulturnog centra Sarajevo. U četvrtak, 9. augusta publici će se predstaviti ‘Duet za jednog’, predstava iz Zagreba sa Anom Vilenicom u glavnoj ulozi, a koju producira Točka na i/Ana Vilenica. Festival završava jednom od najstarijih živućih predstava u BiH, hit komedijom ‘Državni lopov’ u produkciji Studio Teatra”, istakao je Nusmir Muharemović, direktor i koordinator festivala.

Predstave će igrati u terminima od 21 sat, osim predstava za djecu koje će igrati sa početkom u 20 sati.

Ulaznice za sve predstave je moguće kupiti u “Clubu 072” u Zenici, kao i u Multiplex Ekranu u Zenici.