Predstavnici Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica sa Kasumovićem

Objavljeno prije 2 godine

U sklopu aktivnosti oko organizacije 14. Atletskih sportskih igara Zenica, koje će se održati u maju 2017. godine, predstavnici Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica održali su sastanak sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem.

Delegacija u sastavu Vernesa Krišto, Đidić Samira i Harun Aliefendić upoznali su gradonačelnika Zenice o aktivnostima vezanim za domaćinstvo prvenstva, te detaljima oko same organizacije.

“Dobili smo punu podršku u nastojanjima da Zenica opet bude dobar domaćin, te su nam stavljeni na raspolaganje sportski objekti, te obećana i finansijska podrška igrama. Naravno iskoristili smo priliku te istakli probleme koje ima udruženje u redovnom radu, posebno problem grijanja prostorija, te smo kroz razgovor i navedeno riješili, a prema aktivnostima koje smo do sada uradili oko utopljavanja prostora. Razgovor smo nastavili u dijelu problema sa kojima se susreće populacija osoba sa invaliditetom, a tiče se gradskog prijevoza, zatim pristupačnosti, gdje smo posebno potencirali problem Centralne laboratorije Doma zdravlja, te problem pristupa Odjelu fizijatrije Kantonalne bolnice Zenica koja se nalazi u okviru “Željezarskog stacionara” (parking neasfaltiran kao i pristupna kosina). Završili smo razgovor sa problemom parkinga za osobe sa invaliditetom, te dobili konkretna obećanja i upute na koji način da se pokrene rješavanje kandidovanih problema u saradnji sa gradonačelnikom i počne postepeno rješavanje. Moramo istaći zadovoljstvo što smo naišli na dobar prijem i razumijevanje kod gradonačelnika u svim segmentima, te sigurni smo da ćemo i ubuduće imati veoma korektnog partnera i gradskoj upravi”, ističu iz ovog udruženja.