Premijer Bugarske u zvaničnoj posjeti BiH

Objavljeno prije 1 godina

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić svečano je dočekao bugarskog premijera Boyka Borisova, koji je doputovao u službenu posjetu Bosni i Hercegovini.

Premijer Borisov će imati susret s predsjedavajućim Zvizdićem, s kojim će razgovarati o unapređenju ekonomske i regionalne saradnje te o euroatlantskim integracijama BiH. Planirano je potpisivanje unaprijeđenog Sporazuma između Bugarske i BiH o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i robe.

Delegaciju Vijeća ministara BiH, osim Zvizdića, čine i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda te ministar prometa i komunikacija Ismir Jusko, kao i ambasador BiH u Bugarskoj Radomir Bogdanović.

Delegaciju Vlade Bugarske osim premijera Borisova čini zamjenik premijera Tomislav Donchev, zamjenik premijera za javni red i sigurnost i ministar odbrane Krasimir Karakachanov, ministar transporta, informacionih tehnologija i komunikacija Ivaylo Moskovski te ministar ekonomije Emil Karanikolov i ambasadorica Bugarske u BiH Avgustina Tzvetkova-Karabasheva.

Borisov će se susresti i sa članovima Kolegija oba doma PS BiH, kao i sa članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.