Premijer FBiH nije se sastao s policajcima, sutra novi protest pred Parlamentom

Objavljeno prije 12 mjeseci

Pregovarački tim sindikata policijskih službenika, koji su se danas u velikom broju okupili ispred zgrade Vlade FBiH, saopštio je da ih ni nakon sat vremena čekanja niko od predstavnika vlasti nije primio na razgovore, javlja Anadolu Agency (AA).

Mirza Hadžiabdić, predstavnik Sindikata policije Kantona Sarajevo, izjavio je da s predstavnicima policijskih službenika nije htio razgovarati ni premijer Vlade FBiH Fadil Novalić, ali ni federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača.

“Premijer Vlade FBiH se nije pojavio i nije primio predstavnike pregovaračkog tima što najbolje govori o tome zašto smo i dovedeni u ovu situaciju da ovdje danas protestujemo. Ja sam to konstatovao i maloprije da, otkako je usvojen nacrt zakona o PIO-u u oba doma Federalnog parlamenta, premijer apsolutno ignoriše predstavnike policijskog sindikata”, izjavio je Hadžiabdić.

Pozvao je sve okupljene da se mirno raziđu kako ne bi ometali saobraćaj u glavnom gradu BiH, te već za sutra najavio novo protestno okupljanje, ali u manjem broju, ispred zgrade Parlamenta FBiH.