Ukupno podjela

Pretučen novinar BN TV-a Vladimir Kovačević

Pretučen novinar BN TV-a Vladimir Kovačević

Novinar BN TV Vladimir Kovačević teško je pretučen u nedjelju navečer u banjalučkom naselju Obilićevo.

Kovačević je u telefonskom razgovoru sa direktorom BN TV-a Vladimirom Trišićem rekao da su ga dvojica muškaraca sačekala ispred zgrade u kojoj stanuje.

“Prošao sam pored njih ne očekujući bilo šta da će mi se desiti. Odjednom su nasrnuli na mene”, rekao je Kovačević.

“Razvukli su šipke i počeli da me udaraju… Pokušao sam da se branim, dok su oni udarali po glavi i tijelu tim šipkama. Pozivao sam upomoć, oni su udarali i onda su pobjegli u automobil i odvezli se u nepoznatom pravcu”, ispričao je Kovačević direktoru Trišiću, navodeći da mu je glava razbijena na dva mjesta i da ima povrede po uhu, licu i tijelu, prenosi BN TV.

Kovačević je izjavu dao i policiji, a nakon svega je završio na hirurgiji, gdje su mu sanirali povrede glave, prenosi Fena.

Kovačević navodi da ne zna ko je mogao da mu nanese ovakve povrede.

Uređivački kolegij BN TV najoštrije je osudio ovaj napad i uputio zahtjev MUP RS-a da što prije reagira i nađe počinitelje napada na novinara te TV kuće.

Također, uređivački kolegijum BN TV-a podsjeća da se već duže vrijeme u određenim političkim krugovima pravi hajka na novinare njihove kuće.

“Zbog toga upozoravamo MUP RS da što prije obezbijede slobodu rada i kretanja kako našim tako i ostalim novinarima. U protivnom ćemo biti primorani da sami preduzmemo korake na zaštiti naših ljudi”, poručio je uređivački kolegijum RTV BN.

Kovačević je sinoć bio na radnom zadatku u sklopu koga je pratio skup “Pravda za Davida”.

Zenica
scattered clouds
25 ° C
25 °
25 °
57 %
2.6kmh
40 %
sri
27 °
čet
27 °
pet
30 °
sub
28 °
ned
28 °

Posljednje objavljeno