Pristižu slike iz svih krajeva regiona za humanitarnu izložbu za Sajjru Poljo

Objavljeno prije 3 dana

Kao što je poznato, i ove godine Cabaret club, Bosansko narodno pozorište Zenica i Dječija, omladinska i lutkarska scena sa Miroljubom Mijatovićem, organizuju aukciono-prodajnu izložbu za malu umjetnicu Sajjru Poljo.

Ne krijemo oduševljenje što su nam djela već prvog dana od poziva za učešće, umjetnici iz cijelog regiona počeli slati, kojih ovog momenta ima preko 20. Želimo posebno naglasiti i to da će uz Sajjru Poljo biti i osobe sa poteškoćama u razvoju iz udruženja Zvijezda Zenica, te djeca iz J.U Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica, koji su također već dostavili svoja djela. Podršku su dali i auto moto klub “Jastrebovi” iz Gornjeg Vakufa, koji su pored slika poslali i novčanu donaciju od 100,00 KM”, ističu organizatori i podsjećaju da je velika humanitarno aukciono-prodajna izložba 30.06.2017. u ljetnoj bašti Cabaret cluba, gdje će biti cjelodnevna dešavanja i likovna kolonija, a cilj je skupiti 20.000 KM, koliko je Sajjri potrebno za četvrti tretman presađivanja matičnih ćelija.

Slike se već sada mogu pogledati, a oni koji neće biti tu 30.06.2017. ili su u prolazu kroz Zenicu, slike mogu kupiti, jer cijena nema, kažu organizatori.

“Slika košta onoliko koliko ljudi žele da daruju OD SRCA ZA KORAK KOJI ŽIVOT ZNAČI”, ističu organizatori.

Svi oni koji se žele prijaviti i pomoći ovu akciju na bilo koji način, sve informacije mogu dobiti u Cabaret clubu ili na brojeve telefona 032/246-246, 061/068-428 i 060/302-88-34.