16.8 C
Zenica
Srijeda, Juni 19, 2019

Ukupno podjela

Produžen bilateralni sporazum između Slovenije i BiH o besplatnim studijama

Produžen bilateralni sporazum između Slovenije i BiH o besplatnim studijama

Odlična vijest za sve buduće studente iz Bosne i Hercegovine koji žele produžiti obrazovanje u Sloveniji. Produžen je bilateralni sporazum između Slovenije i Bosne i Hercegovine o besplatnim studijama.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i sport Republike Slovenije također obavještava da su produženi dogovori između Slovenije i Srbije, Crne Gore, Makedonije i Kosova.

Svi sporazumi se produžuju do ulaska svake od tih država u EU. Tako Slovenija ostaje jedina država u kojoj je studij za građane navedenih država besplatan.

Upisni rokovi na osnovne i master studije su još otvoreni!

Još uvijek traje konkurs za stipendije za master i doktorske studije na području prirodnih nauka, matematike, IT-a, tehnike, građevine, arhitekture, urbanizma, poljoprivrede, šumarstva, ribarstva, zdravstva, prevoza robe i zaštite životne sredine. Stipendije su namijenjene za pokrivanje troškova školarine i boravka tokom studija u Sloveniji.

Više o stipendijama možete pročitati na sajtu Agencije 2TM. [email protected] je prava adresa u koliko odlučujete o studijama u Sloveniji! Pišite na [email protected]

Zenica
clear sky
16.8 ° C
17 °
16.7 °
88 %
2.1kmh
0 %
sri
25 °
čet
27 °
pet
27 °
sub
29 °
ned
21 °

Posljednje objavljeno