6 C
Zenica
Utorak, Oktobar 15, 2019

Ukupno podjela

Promocija knjige "Nanine cipele" u BZK "Preporod"

Promocija knjige “Nanine cipele” u BZK “Preporod”

Promocija knjige “Nanine cipele” u BZK “Preporod”

U srijedu 24. jula u BZK “Preporod” Zenica bit će održana promocija knjige “Nanine cipele”, autorice Aiše Softić.

“Knjiga Nanine cipele govori o ratu u Bosni i Hercegovini (1992-1995.) koji je podijelio moju domovinu i moju porodicu na tri strane. Moja kćerka otišla je u Sjedinjene Američke Države, moj muž je kao izbjeglica stigao u Austriju, a moj trinaestogodišnji sin, osamdesetsedmogodišnja svekrva i ja ostali smo u našoj kući da svjedočimo o ratnim strahotama”, izjavila je autorica knjige.

Posljednjih dvadeset godina Aiša Softić živi u Cincinnatiju (Ohio, SAD) sa suprugom Huseinom. Njena velika ljubav je podučavanje. Nakon studija u Dejtonu, 2001. godine stekla je zvanje nastavnika za djecu s posebnim potrebama i sretna je što se bavi tim poslom. S tom djecom uspostavila je poseban odnos i razumijevanje. Naime, njoj je veoma dobro poznato koliko teško je sporazumijevati se ukoliko ljudi iz vašeg okruženja nisu u stanju da vas razumiju. Aiša je veoma aktivna i u zajednici naših iseljenika u Sjedinjenim Američkim Državama.

Knjiga „Nanine cipele“ svjedočenje je o ratu i svemu kroz šta su tokom tri i po teške ratne godine prošli autorica Aiša Softić i njena porodica u Bosnskoj Gradišci.

Prvo izdanje knjige objavljeno je 2015. godine na engleskom jeziku.

Izdavač bosanskog izdanja knjige (juli 2019. godine) je BZK „Preporod“ Zenica.

Promocija knjige "Nanine cipele" u BZK "Preporod"
Zenica
scattered clouds
6 ° C
6 °
6 °
93 %
0.5kmh
28 %
uto
22 °
sri
21 °
čet
21 °
pet
20 °
sub
19 °
Promocija knjige "Nanine cipele" u BZK "Preporod"

Posljednje objavljeno