15.7 C
Zenica
Srijeda, Juni 19, 2019

Ukupno podjela

Promovisan drugi broj Eidosa (FOTO)

Promovisan drugi broj Eidosa (FOTO)

U petak, 22. marta u okviru 24. Međunarodne kulturne manifestacije Zeničko proljeće u Muzeju Grada Zenice promoviran je drugi broj časopisa Eidos.

Broj tematizira Marxovu filozofsku misao, a o časopisu su govorili Aras Borić, Bernard Harbaš, Dževad Drino i Spahija Kozlić.

Potrebno je istaći da je ovaj broj znatno bogatiji tekstovima. Konkretnije, u Eidosu objavljuju Alisabri Šabani, Bernard Harbaš, Željko Škuljević, Dževad Drino, Aras Borić, Senad Arnaut, Asim Mujkić, Sreten Petrović, Dženan Kulović, Lino Veljak, Željko Kaluđerović, Zoran Arsović, Miodrag Živanović, Anita Lunić…., dakle filozofi i teoretičari iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

U okviru promocije je najavljena i tema narednog broja koji iz štampe treba izaći do kraja 2019. godine. Naime, na web stranici Udruženja Eidos i u časopisu objavljen je poziv za tekstove na temu Filozofska misao u Bosni i Hercegovini. Radi se o obimnog projektu i pionirskom istraživanju filozofske misli u našoj zemlji.

Osim toga, prisutni su obaviješteni da je pri kraju projekat Sudentski poiesis, almanah poezije studenata Univerziteta u Zenici. Konkurs traje do kraja marta. Nakon toga će stručni žiri izabrati najbolje radove i objaviti ih u posebnoj zbirci pjesama u okviru biblioteke Poiesis.

Promocija Eidosa, te biblioteka Udruženja Eidos, bit će upriličena početkom marta i u Splitu. Ova promocija će biti održana u okviru međunarodnog simpozija Mediteranski korijeni filozofije.

Zenica
clear sky
15.7 ° C
16 °
15.6 °
93 %
1kmh
0 %
sri
26 °
čet
27 °
pet
27 °
sub
29 °
ned
24 °

Posljednje objavljeno