Prosinečki uvjeren u dobar rezultat protiv Austrije

Objavljeno prije 1 mjesec

Reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se u Beču i odradili prvi trening u sklopu priprema za meč UEFA Lige nacija sa Austrijom.

Svi su odradili trening osim Gojka Cimirota koji ima problem sa Ahilovom tetivom, dok će se Kenan Pirić danas priključiti ekipi.

Selektor Robert Prosinečki je izjavio da neće biti lako protiv Austrije, ali da možemo očekivati dobar rezultat.

“Pred nama je kratak period da se pripremimo za ovu bitnu utakmicu sa Austrijom. Sigurno je da neće biti lako, ali možemo očekivati dobar meč pred punim stadionom. Bit će zanimljivo igrati pred oko 15 hiljada naših navijača. Igrat ćemo kao i do sada, igrači će sigurno ponovo dati sve od sebe i možemo očekivati dobar rezultat”, kaže Prosinečki.

Prosinečki je dodao kako može biti zadovoljan formom u kojoj se trenutno nalaze njegovi igrači.

“Zadovoljni smo formom igrača. Devedeset pet posto reprezentativaca su standardni u svojim klubovima što je pohvalno. Imamo pobjednički niz koji je napravio dobru atmosferu u timu. Najvažnije je da su igrači zdravi i spremni da odigraju dobru utakmicu u četvrtak”, istakao je selektor našeg tima.

Utakmica između Austrije i BiH igra se u četvrtak na stadionu Ernst Happel od 20:45 sati, a tri dana kasnije Zmajevi će gostovati selekciji Španije u Las Palmasu.