Razriješen i Upravni odbor JU “Dom porodica”, uskoro smjena i direktora

Objavljeno prije 2 godine

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je u prošli četvrtak (13. aprila) donio odluku o razješenju članova Upravnog odbora Javne ustanove “Dom porodica” Zenica.

Ovaj odbor, kojeg su činili Edina Kos-Burić, Ermina Jalimam i Sabaheta Đanan, je razriješen prije isteka mandata iz razloga nepoštivanja mjera i aktivnosti utvrđenih instrukcijom Gradonačelnika od 10.11.2016. godine, odnosno što nisu pokrenuli proceduru penzionisanja direktora ove ustanove Branka Dilbera, koji je stekao zakonske uslove za penzionisanje.

Novi privremeni Upravni odbor čine Srđan Petrić, Nađa Mišić i Amra Mašić-Frndić.

“Shodno reformi Javnih preduzeća i Javne uprave, povukao sam potez razrješenja Upravnog odbora ovog preduzeća jer svi oni koji ispunjavaju po bilo kakvom osnovu uvjete za penziju, trebaju da se penzionišu, a direktor ove ustanove je stekao uslove za penzionisanje prije dvije godine. Upravni odbor nije izvršio ni finansijski nadzor nad radom ove ustanove, pa sam postavio novi odbor koji će, u slučaju da u naredna dva dana ne dobijem pismenu ostavku direktora, smijeniti istog i raspisati konkurs”, izjavio je Kasumović.

Podsjećamo, na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, koja je i prekinuta, gradonačelnik Kasumović je najavio da će uskoro smijeniti direktora JU “Dom porodica” Branka Dilbera.