Realovo gostovanje kod Girone pod velikim upitnikom

Objavljeno prije 1 godina

Realovo gostovanje u Gironi u nedjelju (16.15 sati) u desetom kolu Primere u opasnosti je od odgode zbog sigurnosnih problema. Kako Katalonija razmišlja o odluci o neovisnosti, policija proučava moguće posljedice za nedjeljnu utakmicu, bojeći se prosvjeda i mogućeg nasilja. No, klubovi su uvjereni da će se igrati.

“Igrači samo razmišljaju o utakmici. Nadamo se da će sve proći u redu. Čuli smo da postoji mogućnost da se ne igra, no nama nitko ništa nije rekao”, rekao je igrač kraljeva Nacho nakon pobjede 2:0 protiv Fuenlabrade u Kupu kralja u četvrtak.

“Želimo igrati u nedjelju, znamo što se događa, ali razmišljamo samo o sportu. Pratim situaciju u Kataloniji, vrlo je delikatna, ali nadam se da će sve riješiti”, dodao je Lucas Vazquez.

Slično razmišlja i trener Reala Zinedine Zidane.

“Ne brinemo oko situacije u Kataloniji, jer uvijek će tu biti osiguranje. Igrat ćemo utakmicu ne misleći na bilo što drugo. Neću ništa tražiti od navijača. Nadamo se dobroj utakmici.”

Francuz se osvrnuo i na pobjedu protiv Fuenlabrade u Kupu kralja.

“Zadovoljan sam kako smo odigrali. Pokazali smo strpljenje i to je donijelo razliku u drugom poluvremenu”, rekao je Zidane koji je prokomentirao nastup Jesus Valleja koji je u debiju pocrvenio.

“Odigrao je jako dobro, ozbiljno. Takve se stvari mogu dogoditi.”

O utakmici je komentar dao i Marcos Llorente.

“Teren je bio manji nego obično, a oni su stajali u obrani, što komplicira stvari, ali bili smo strpljivi”, rekao je Llorente.