Ukupno podjela

Rekordni poslovni rezultati trgovačkog lanca FIS Vitez

Rekordni poslovni rezultati trgovačkog lanca FIS Vitez

Slijed uspješnih poslovnih godina za poduzeće FIS nastavljen je i tokom 2017. godine – postignuti su dobri rezultati i ostvareni zadani planovi u svakom segmentu.

Preduzeće za koje se sa sigurnošću može reći kako je jedinstven i autentičan bosanskohercegovački brend, ali sa svim obilježjima suvremenih europskih i svjetskih kompanija.

Za više od 20 godina rada FIS je postao jedan od vodećih domaćih trgovačkih lanaca s 18 prodajnih centara te respektabilan proizvođač namještaja i tekstila. Na bh. i inozemno tržište uspješno su plasirane vlastite robne marke: Ambyenta – namještaj od pločastih materijala i punog drva, GS – čarape, Anbinni – odjeća za bebe, FIS HOME – kućni tekstil. Broj zaposlenika u trgovini i proizvodnji dosegnuo je 3300.

Sve je to postignuto velikim zalaganjem suvlasnika Pere Gudelja i Snežane Gudelj, koji su dugi niz godina upravljali poduzećem.

Prije nekoliko godina vlasnici su se povukli, a upravljačku funkciju prenijeli na profesionalni menadžment. Izvršena je kompletna reorganizacija poslovanja pri kojoj je vlasnička funkcija u potpunosti odvojena od upravljačke, što se u praksi pokazalo vrlo uspješnim za poslovanje.

Uprava poduzeća slijedi temeljna načela koja su postavili vlasnici, poštujući pri tome najviše standarde poslovanja.

Rekordni poslovni rezultati u posljednje tri godine upravo su i došli kao rezultat dugogodišnjeg strateškog pripremanja koje je podrazumijevalo uvođenje najmodernijih softversko-proizvodnih tehnologija, specijalizirane obuke zaposlenika te europski pristup poslovanju.

Protekle godine završen je petogodišnji investicijski plan vrijedan 20 mil. KM i zaposlen značajan broj radnika, čime se FIS nametnuo kao lider u proizvodnji namještaja.

Uprava preduzeća i u ovoj godini planira snaženje maloprodajne mreže, dodatnu modernizaciju proizvodnje, kao i nova zapošljavanja. Zadanim planovima FIS želi dati i novi zamah ekonomskom razvoju regije, ali i države u cjelini.

Kroz poslovanje evropski orijentirana, ali u potpunosti domaća tvrtka, FIS će nastaviti razvijati domaću proizvodnju i zapošljavati domicilno stanovništvo.

Osim toga, poseban naglasak u 2018. godini FIS će dati društveno odgovornom poslovanju, odnosno potpori brojim projektima za pomoć lokalnim zajednicama diljem BiH, izvijestio je Večernji list.

Zenica
broken clouds
18 ° C
18 °
18 °
93 %
1kmh
75 %
pet
25 °
sub
27 °
ned
26 °
pon
25 °
uto
26 °

Posljednje objavljeno