2.9 C
Zenica
Četvrtak, 20 Februara, 2020

Ukupno podjela

Robert Prosinečki ostaje na klupi reprezentacije BiH

Robert Prosinečki ostaje na klupi reprezentacije BiH

Robert Prosinečki ostaje na klupi reprezentacije BiH

Nakon izgubljene utakmice u Atini, i negativnog rezultata kojim je selekciji BiH definitivno zatvoren put na EURO kroz kvalifikacije, članovi Izvršnog odbora NS/FS BiH su u protekla tri dana obavili nekoliko razgovora sa selektorom Robertom Prosinečkim.

Ovim razgovorima su prisustvovali i predstavnici Odbora za posredovanje i savjetovanje, kao i savjetnik Izvršnog odbora NS/FS BiH, Zvjezdan Misimović.

“Nakon toga su, na održanoj sjednici Izvršnog odbora NS/FS BiH u Sarajevu, razmatrani dosadašnji rezultati ‘A’ selekcije u kvalifikacionim utakmicama za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Posebna pažnja je posvećena analizi rada stručnog štaba, kao i rezultatima u kvalifikacionim utakmicama ‘A’ selekcije protiv reprezentacija Finske i Grčke. Prošlog mjeseca Izvršni odbor NS/FS BiH, je na sjednici održanoj 10. 09. 2019. godine, donio jednoglasnu odluku kojom je dao punu podršku selektoru Robertu Prosinečkom u daljem radu. Analize koje su tada dostavljene od strane Tehničkog komiteta su pokazale da su šanse za direktan plasman na EURO 2020. minimalne. Svjesni trenutka i realnih pokazatelja da ekipa teško može ostvariti direktni plasman kroz grupnu fazu kvalifikacija, IO NS/FS BiH je dao zadatak selektoru i stručnom štabu da na najbolji mogući način pripreme ekipu za posljednje utakmice kvalifikacija i eventualnog baraža u martu 2020. godine. Poduzete su i određene dodatne aktivnosti na pripremama za oktobarski ciklus kvalifikacija, a rezultat ovih aktivnosti je bila utakmica protiv reprezentacije Finske u Zenici. Poslije toga je došla utakmica u Grčkoj, koja je pokazala mnogo slabosti i problema u ekipi, pogotovo nedostatak kontinuiteta igranja na visokom nivou dvije utakmice u tri dana”, navodi se u saopćenju NS/FS BiH.

Po završetku sjednice Izvršnog odbora, zaključeno je da selektor Robert Prosinečki treba pripremiti plan za dvije posljednje utakmice u kvalifikacijama, kao i utakmicu baraža u martu 2020. godine.

“Također, za realizaciju i izvršenje plana zadužuje se Odbor za posredovanje i savjetovanje IO NS/FS BiH i savjetnik Zvjezdan Misimović. U provođenju ovih aktivnosti, a za realizaciju istih, zadužuje se Tehnički komitet IO NS/FS BiH. Na sjednici je data puna podrška članovima Odbora za posredovanje i savjetovanje, kao i savjetniku Zvjezdanu Misimoviću za izvršenja zadatka realizacije plana priprema posljednih kvalifikacionih susreta u novembru, te za utakmice baraža u martu 2020. godine. Plan selektora Prosinečkog će biti dostavljen IO NS/FS BiH, zajedno sa dokumentom o stručnoj procjeni kvalitetne realizacije istog, s jasnim i konkretnim zadatkom kako ostvariti željeni cilj, plasman na EURO 2020.”, navodi se u saopćenju.

Robert Prosinečki ostaje na klupi reprezentacije BiH
Zenica
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.8 °
76 %
2.6kmh
75 %
čet
5 °
pet
7 °
sub
5 °
ned
14 °
pon
6 °
Robert Prosinečki ostaje na klupi reprezentacije BiH

Posljednje objavljeno