Sljedeće sedmice posljednja sjednica Gradskog vijeća ove godine

Objavljeno prije 1 godina

Zamjenik predsjedavajuće Gradskog vijeća Grada Zenice Jasmin Hodžić za sljedeći četvrtak, 28.12.2017. godine, sa početkom u 10 sati sazvao je posljednju sjednicu ove godine Gradskog vijeća Grada Zenice.

Na sjednici će se između ostalog raspravljati o Prijedlogu Budžeta za 2018. godinu, kao i o povećanju komunalnih taksa za određene djelatnost. Ova tačka je na dnevnom redu tačno godinu dana nakon što je Gradsko vijeće usvojilo odluku o komunalnim taksama sportskim kladionicama, lutrijama, igrama na sreću…

Također, bit će govora i o raspisivanju izbora za savjete mjesnih zajednica, Prijedlogu Odluke o visini zakupnine stambenih jedinica koje su namijenjene za socijalno-neprofitno stanovanje, Prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim djelatnostima zajedničke potrošnje, Prijedlogu Odluke o određivanju visine boda komunalne naknade za 2018. godine i Prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o korištenju javnih površina.

Kao 11. tačka najavljena je informacija Komisije o pripremljenim i provedenim procedurama Međunarodnog tendera za prodaju Zeničkog odmarališta u mjestu “Duće”, Dugi Rat, Hrvatska. Izvjestilac ove tačke će biti Mirsad Heleg, predsjednik Komisija za pripremu i provođenje procedura Međunarodnog tendera za prodaju odmarališta “Duće”, Dugi Rat, Hrvatska.

Kao posljednja tačka Gradskog vijeća je najavljen izbor i imenovanje novog predsjedavajućeg Gradskog vijeća Zenice, a o ovome smo već ranije pisali i vjerovatno će biti izabran Goran Bulajić.