Sutra vijećnici Zenice o ukidanju paušala za grijanje

Objavljeno prije 1 godina

Na dnevnom redu 16. sjednice Gradskog vijeća Zenica, koja će se održati sutra, 30.11.2017. godine, pod tačkom 9. raspravljat će se o prijedlogu odluke o izmjeni i dopuni Odluke o zagrijavanju stambenog i poslovnog prostora Grada Zenice daljinskim grijanjem, čiji je izvjestilac klub vijećnika Snage Centra.

“Ovim putem se zahvaljujemo zamjeniku predsjedavajuće dr. Jasminu Hodžiću što je uvrstio inicijativu Snage Centra na dnevni red i prepoznao jedan od ključnih problema naših građana”, istakli su iz Snage Centra.

Podsjećamo, ukidanje nepotrebnih paušala Javnih preduzeća u toku svog mandata je obećao i gradonačelnik Fuad Kasumović, a sličnu inicijativu je već ranije predložila i Sanja Renić, bivša predsjedavajuća Gradskog vijeća Grada Zenica, ali nikada nije uvrštena na dnevni red jedne od sjednica ovog tijela.

Javno preduzeće Grijanje, tačnije direktor Sead Kaknjo, dostavio je stav ovog preduzeća Vijeću u kojem stoji da Vijećnici trebaju odbiti ovaj prijedlog, jer, kako ističe, isti nije rezultat detaljne analize poslovanja Preduzeća i mogućih štetnih posljedica na poslovanje Preduzeća, Budžet Grada Zenice i na grijanje Grada Zenice.

Kompletan stav JP Grijanje možete pročitati OVDJE.