Split veličanstveno ispratio Olivera Dragojevića na posljednju plovidbu

Objavljeno prije 7 mjeseci

Splićani su jučer ispratili Olivera Dragojevića na posljednju plovidbu i to onako kako to samo oni znaju.

Nakon što je u crkvi Sv. Frane odslužena misa za preminulu muzičku legendu, lijes sa njegovim tijelom preko splitske Rive prenesen je do katamarana, koji je Oliverovo tijelo po posljednji put odveo u njegovu voljenu Velu Luku.

Na splitskoj Rivi su Oliveru posljednji pozdrav uputili deseci hiljada Splićana, koji su glasnim pljeskom pozdravili svog najdražeg pjevača. Kad se približio trenutak ukrcaja lijesa s Oliverovim tijelom na katamaran, zapaljene su baklje na obali, ali i na desecima brodica koje su okružile katamaran.

Tužan i veličanstven ispraćaj

Prilikom ukrcaja lijesa na katamaran i isplovljavanja na posljednju plovidbu klapa je pjevala Oliverove pjesme, a među okupljenima je bilo vrlo malo onih koji u tim trenucima nisu plakali.

Split se tako oprostio od Olivera Dragojevića na tipičan splitski način – masovno, veličanstveno i prije svega emotivno.

Način na koji je Split ispratio Olivera na posljednju plovidbu govori sve o tome što je Oliver značio Splićanima, stanovnicima najvećeg grada Dalmacije, čiji je Oliver u pet desetljeća muzičke karijere postao zaštitni znak.