23 C
Zenica
Ponedjeljak, August 19, 2019

Ukupno podjela

Stanovanje i režijski izdaci u BiH skuplji za 0,7 posto

Stanovanje i režijski izdaci u BiH skuplji za 0,7 posto

U junu 2018. godine na mjesečnom nivou u Bosni i Hercegovini (BiH) zabilježene su veće cijene stanovanja, režijskih izdataka, zdravstva, prevoza, rekreacije i kulture, restorana, hotela i ostalih dobara i usluga, podaci su Agencije za statistiku BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u Bosni i Hercegovini mjerene indeksom potrošačkih cijena, u junu 2018. godine u odnosu na prethodni mjesec, u prosjeku nisu zabilježile promjenu.

Više cijene su zabilježene u odjeljcima “stanovanja i režijskih izdataka”, “zdravstva”, “prevoza”, “rekreacije i kulture”, “restorana i hotela” te “ostalih dobara i usluga”.

Posmatrano po odjeljcima prema namjeni potrošnje (COICOP), u junu 2018. godine u odnosu na prethodni mjesec, u prosjeku je zabilježen rast cijena u odjeljcima “stanovanja i režijskih izdataka” za 0,7 posto, “zdravstva” za 0,3 posto, “prevoza” za 1,3 posto, “rekreacije i kulture” za 0,4 posto, “restorana i hotela” te “ostalih dobara i usluga” za 0,1 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Niže cijene su zabilježene u odjeljcima “hrane i bezalkoholnih napitaka”, “alkoholnih pića i duhana” te “odjeće i obuće”…

Zenica
clear sky
23 ° C
23 °
23 °
43 %
1kmh
0 %
pon
30 °
uto
31 °
sri
27 °
čet
25 °
pet
22 °

Posljednje objavljeno