Svečanost povodom rekonstrukcije toaleta u zeničkoj školi Alija Nametak

Objavljeno prije 11 mjeseci

Povodom obnove i rekonstrukcije školskih toaleta u OŠ Alija Nametak Zenica danas (01.12.2017 godine), je organizovan prigodan kulturno-muzički program u kojem su učešće uzeli učenici i nastavnici ove škole.

“Bio je to lijepo organizovan program kojim su učenici i nastavnici škole željeli iskazati zahvalnost turskoj vojnoj misiji u BiH”, istakao je Jasmin Imamović, predsjednik školskog odbora.

Na svečanosti je bio prisutan komadant turske vojne misije u BiH brigadir Tayfun Čelik, kao i veliki broj gostiju.

“Zahvaljujući saradnji sa turskom vojnom misijom u BiH, sa čijim su finansijskim sredstvima obnovljeni školski toaleti, naša škola ima nove, obnovljene i funkcionalne školske toalete. Postavljeno je novih 350 kvadratnih metara keramičkih pločica, uređeni su novi odvodi, cijevi, postavljena je nova stolarija i druga propratna oprema. I u prošlosti turska vojna misija u BiH je pomagala u rješavanju infrastrukturnih problema u OŠ Alija Nametak, a kao i u velikom broju drugih škola širom BiH. Hvala Republici Turskoj, hvala Turskoj armiji, hvala komadantu turske vojne misije u BiH brigadiru Tayfun Čeliku. Mi idemo dalje u nove radne pobjede, jer u 2018. godini planiramo nastaviti pozitivan trend realizacije projekata bitnih za bolje uslove u obrazovanju i edukaciji naših 540 učenika koliko pohađa školu Alija Nametak Zenica”, izjavio je na kraju Imamović.