Tarik Filipović sa predstavom “Ćiro” uskoro opet u Zenici (VIDEO)

Objavljeno prije 1 godina

U dvorani Bosanskog narodnog pozorišta, s početkom u 20 sati 15. decembra, jedan od najpoznatijih i najboljih glumaca sa ovih prostora Tarik Filipović gostovat će u Zenici s predstavom-monodramom “Ćiro”.

Predstava izaziva ogroman interes u cijelom regionu a dobila je visoke ocjene od kritike i publike za maestralnu glumu i kvalitetan, duhovit tekst.

Ličnost zanimljivog Miroslava Ćire Blaževića inspirirala je Tarika Filipovića i dramaturga Antonia Gabelića da napišu tekst o njegovom životu. Dugogodišnje Tarikovo i Ćirino prijateljstvo te sati i dani provedeni u svojevrsnoj ispovjedaonici o njegovom životu bili su srž ove zanimljive predstave koja na jedan specifičan način i Tarikovo imitiranje Ćire dovodi publiku do smijeha ali i suza.

Ćirine se rečenice citiraju, njegovo prepoznatljivo ‘sine moj’ dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost. U ovoj sjajnoj monodrami, Tarik Filipović, inače strastveni nogometni navijač, progovara o tome što je Ćiro Blažević predstavljao za njega lično kroz period odrastanja i sazrijevanja.

“Ćiro” je Tarikov prvi samostalni projekt kojeg zajedno s njim autorski potpisuje dramaturg Antonio Gabelić, a producira Tomislav Kašljević. Tarik, rođeni Zeničanin, sa svojim je predstavama Spektakluk i Magic Act Show u kojima je sudjelovao kao autor i izvođač, obarao rekorde popularnosti i gledanosti tih predstava.

Ulaznice za predstavu “Ćiro” prodaju se na blagajni dvorane Bosanskog narodnog pozorišta Zenica po cijeni od 15 KM.

Tarik Filipović sa predstavom "Ćiro" uskoro opet u Zenici

Više na: https://www.zenit.ba/tarik-filipovic-sa-predstavom-ciro-uskoro-opet-u-zenici-video/

Posted by RADIO ZENIT on Thursday, November 30, 2017