Ukupno podjela

Teniseri i teniserke iz BiH na Europskim juniorskim prvenstvima

Teniseri i teniserke iz BiH na Europskim juniorskim prvenstvima

Danas, 22. jula, u organizaciji Tennis Europe počinju juniorska prvenstva koja će se održavati do 28.jula istovremeno u tri različite zemlje, a okupit će oko 450 mladih europskih tenisera i teniserki.

Bosna i Hercegovina će imati svoje predstavnike u svim kategorijama:

Rania Musić, Anastasija Ignjatić, Edin Mulalić i Amar Kolić će u kategoriji do 14 godina igrati u češkom Mostu.

Sara Mikača, Ena Baltić, Jovan Sinadinović i Vanja Hodžić putuju u Rusiju, gdje će se u Nacionalnom teniskom centru u Moskvi odvijati mečevi najboljih u kategoriji do 16 godina.

Maja Dodik, Amila Jusufbegović, Nemanja Malešević i Luka Puljić predstavljat će BiH u švicarskom gradu Klosters na prvenstvu za tenisere i teniserke do 18 godina.

Duga tradicija

Europska juniorska prvenstva u tenisu održavaju se od 1976.godine, a svaka zemlja članica asocijacije Tennis Europe nominira po dvije juniorke i juniora u tri dobne kategorije, dok zemlje domaćini imaju pravo i na dodatne nominacije.

Na ovim šampionatima osvajaju se bodovi za ranking – u kategorijama do 14 i 16 za Tennis Europe Junior Tour, a do 18 godina za ITF World Junior Tour.

Finalisti iz dvije mlađe kategorije dobit će i pozivnicu za završni turnir Tennis Europe Junior Masters koji će se u Italiji igrati od 4. do 6.oktobra/listopada ove godine.

Bosanskohercegovački juniori i juniorke za ova prvenstva su se pripremali tokom protekle sedmice u teniskom kampu u Sarajevu.

Zenica
clear sky
22 ° C
22 °
22 °
78 %
2.1kmh
0 %
pet
24 °
sub
28 °
ned
26 °
pon
26 °
uto
20 °

Posljednje objavljeno