Tuča na Mokušnicama, jedna osoba teže povrijeđena

Objavljeno prije 2 godine

Dana 24/25.04.2017. godine, u vremenu od 22,00 do 10,00 sati, u ulici Vrandučka broj 93, Grad Zenica, izvršena teška krađa u pomoćni objekat – garaža vl. M.F., gdje je otuđen bakarni kazan i kožna jakna. Sačinjena službena zabilješka od strane službenika uniformisane policije.

Dana 25.04.2017. godine, u ulici Armije BiH kod broja 80, Grad Zenica, izvršeno je KD-o nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda od strane lica B.H. i P.D., oba iz Zenice prema licima A.E. i A.A., oba iz Zenice, gdje je A.E. zadobio lakše tjelesne povrede, dok je A.A. zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane u KB zenica. Lice B.H. lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje, te izvršen uviđaj od strane službenika OKP-a PU I, uz upoznavanje Kantonalnog tužioca.

Dana 25.04.2017. godine, u 19,25 sati, u ulici Prve zeničke brigade broj 9, Grad Zenica, od strane lica Č.A. , r. 1991. godine iz Zenice, počinjeno je KD-o posjedovanjem šest PVC paketića sa sadržajem biljne zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, te sačinjena službena zabilješka od strane službenika uniformisane policije.

Dana 25.04.2017. godine, u 20,50 sati, u PS Crkvice se obratio malodobni O.A. , r. 2002. godine iz Zenice i prijavio ozbiljene prijetnje na život i tijelo uz upotrebu oštrog predmeta od strane NN lica u ulici Crkvice kod broja 22, Grad Zenica. Sačinjena službena zabilješka od strane službenika uniformisane policije.

Zbog osnova sumnje da je počinio KD-o, u ulici A. Šehida, Grad Zenica, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica B.A. , r. 1993. godine iz Zenice, gdje je ustanovljeno da se radi o duševno bolesnoj osobi, te vozilom hitne pomoći Zenica prevežen u KB Zenica, odjel NPS.