2.9 C
Zenica
Četvrtak, 20 Februara, 2020

Ukupno podjela

Tužilaštvo: Milan Mitić priznao krivicu

Tužilaštvo: Milan Mitić priznao krivicu

Tužilaštvo: Milan Mitić priznao krivicu

Optuženi Milan Mitić (1960.), u prisustvu odvjetnika, u potpunosti je priznao krivnju za optužnicu kojom ga tereti Tužiteljstvo BiH, saopćeno je jutros iz ove institucije.

Navedeni optuženi obuhvaćen je predmetom kodnog naziva “Lutka”, ali je više godina bio nedostupan pravosuđu BiH. Sukladno sporazumu, za optuženog je predložena zatvorska kazna u trajanju od osam godina, saopćeno je.

Kako je saopćeno, optužnica Tužiteljstva BiH, tereti optuženog zajedno sa drugim osobama za sudjelovanje u pokušaju ubojstva Ždrale Ždrale 2006. godine, ubojstvu Govedarica Borisa 2007. godine, pljački transporta novca Pavlović international banke na području Han Pijeska 2005. godine, pokušaju pljačke transporta novca Nove banke A.D. Bijeljina u Istočnom Sarajevu 2005. godine i pljački novca JP BH Pošta 2008. godine.

Optuženi je u potpunosti priznao krivnju za sudjelovanje u navedenim kaznenim djelima i predložena kazna sukladna je ulozi i odgovornošću optuženog u izvršenju kaznenih djela. Potpisivanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne sud.

Sporazumnim priznanjem, bit će u potpunosti okončan sudskih postupak u predmetu kodnog naziva “Lutka”, jednoj od najopsežnijih optužnica iz oblasti organiziranog kriminala u postdejtonskoj BiH, saopćeno je.

 

IzvorN1
Tužilaštvo: Milan Mitić priznao krivicu
Zenica
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.8 °
76 %
2.6kmh
75 %
čet
5 °
pet
7 °
sub
5 °
ned
14 °
pon
6 °
Tužilaštvo: Milan Mitić priznao krivicu

Posljednje objavljeno