U azil do sada smješteno 50 pasa, evo i iz kojih dijelova Zenice

Objavljeno prije 2 godine

Od sredine prošle sedmice u Zenici je počela akcija uklanjanja napuštenih pasa lutalica.

Ove aktivnosti provodi preduzeće Alba Zenica, na osnovu ugovora sklopljenim sa Gradom Zenica, koji je u skladu sa Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja, i svih drugih zakonskih uslova za pokretanje higijenskog servisa i skloništa za životinje.

Kako smo danas dobili informaciju iz ovog preduzeća, do sada je u azil smješteno 50 pasa. Uklanjanje pasa se radi svakodnevno po predviđenom planu. Do sada su psi sklanjani iz naselja Crkvice, Radakovo, Blatuša i Odmut.

“Molimo građane, vlasnike pasa, da svoje ljubimce adekvatno označe kako bi se razlikovali od pasa lutalica”, poručuju iz preduzeća Alba i ističu da do sada policija nije morala intervenisati i zahvaljuju se građanima na pozitivnim reakcijama.

Ako imate neko pitanje vezano za azil, isto možete poslati na mail [email protected], a uskoro bi trebala biti aktivna i direktna telefonska linija putem koje će građani moći prijavljivati agresivne i/ili bolesne pse lutalice.

Vjerujete li da će Alba uspjeti ukloniti sve napuštene pse u Zenici? Da ( like ) ili Ne ( tužni emoticon ) ? Podijelite…

Posted by RADIO ZENIT on 23. Januar 2017