U BiH ove sedmice oblačno vrijeme s kišom i snijegom

Objavljeno prije 12 mjeseci

U većem dijelu zemlje danas se prognozira oblačno vrijeme. Većinom sa slabim snijegom, u nizinama i slabom kišom.

Sunčanije na jugu i zapadu Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

U utorak prijepodne u većem dijelu Bosne se prognozira oblačno vrijeme sa slabim snijegom u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini i jugozapadu Bosne vedro. U drugoj polovini dana u oblačnim područjima postepeno smanjenje oblačnosti.

U srijedu od jutarnjih sati do sredine dana prolazno naoblačenje sa sjevera će preći preko Bosne i Hercegovine. U drugom dijelu dana u Hercegovini sunčano, a u Bosni umjerena naoblaka.

U četvrtak prognozira se novo naoblačenje koje će u Bosni od poslijepodnevnih sati prema kraju dana usloviti slabu kišu u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. U Herecegovini umjerena naoblaka. Vjetar u Bosni slab južnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus sedam i minus dva stepena, na jugu zemlje od minus četiri do minus jedan stepen Celzijusov. Najviša dnevna temperatura zraka između jedan i šest stepeni.