U Mostaru proteklog vikenda opljačkano pet kladionica

Objavljeno prije 9 mjeseci

Mostarskoj policiji tokom vikenda prijavljeno je čak pet oružanih pljački u sportskim kladionicama u tom gradu.

Policijskoj upravi Mostar u petak u 16.20 sati obratila se radnica sportske kladionice “Sport Plus”, koja se nalazi u ulici Z. Frankopana, i prijavila da je nepoznata maskirana osoba opljačkala na radnom mjestu.

Razbojnik je, uz prijetnju vatrenim oružjem, iz sportske kladionice ukrao novac i od radnice tri zlatna prstena.

Radnica sportske kladionice “Milenium”, u ulici Stjepana Radića, prijavila je dan kasnije da ju je također opljačkala maskirana osoba.

Počinilac je, uz prijetnju vatrenim oružjem, ukrao novac od pazara.

U nedjelju u 16.30 sati prijavljeno je razbojništvo i u sportskoj kladionici “Sport Plus”.

– Izlaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je nepoznata maskirana osoba, uz prijetnju vatrenim oružjem, ukrala novac iz kase – kazali su u MUP-u HNK.

Manje od pola sata kasnije policiji je prijavljena pljačka i u sportskoj kladionici “Premijer”, koja se nalazi u ulici Stjepana Radića. Počinilac je iz te sportske kladionice ukrao novac.

Par sati kasnije, Policijska uprava Mostar obaviještena je da je nepoznata maskirana osoba počinila razbojništvo u sportskoj kladionici “Millennium”, odakle je također uz prijetnju vatrenim oružjem odnesen novac.

Kako je saopćeno iz MUP-a HNK, u svim slučajevima je obavljen uviđaj, te je obaviješten Odjel krim-policije, kao i dežurni kantonalni tužilac.

Rad na rasvjetljavanju svih slučajeva je u toku, navode iz kantonalnog MUP-a.