Ukupno podjela

U protekla 24 sata dvije teške krađe u Zenici

U protekla 24 sata dvije teške krađe u Zenici

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 13.09.2018. godine, u ulici Tetovska bb, na parking prostoru, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa kojom prilikom je otuđeno putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka A74-O-210, vlasništvo lica K.F., iz Zenice. Na mjestu otuđenja je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju intenzivne operativne aktivnosti sa ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršenog krivičnog djela i otkrivanja izvršioca istog.

Dana 13.09.2018. godine, u večernjim satima, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica K.A., kojom prilikom je od strane nepoznatog lica otuđen novac, zlatni nakit, te jedan pištolj sa okvirom i pripadajućom municijom. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim nije bilo povrijeđenihn lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta, saopšteno je iz MUP-a ZDK.

Zenica
scattered clouds
25 ° C
25 °
25 °
57 %
2.6kmh
40 %
sri
27 °
čet
27 °
pet
30 °
sub
28 °
ned
28 °

Posljednje objavljeno