U Štokholmu nepoznati vozač automobilom uletio u grupu ljudi

Objavljeno prije 2 godine

Najmanje dvije osobe su poginule, a više povrijeđeno prema sadašnjim podacima u Štokholmu gdje je nepoznati vozač automobilom uletio u grupu ljudi, a potom u robnu kuću.

Incident se dogodio u glavnoj šoping ulici, saopćila je policija u glavnom švedskom gradu. Švedska policija, kako javalju agencije, tretira incident kao mogući teroristički napad. Također prema navodima premijera Stefana Lofvena sve upućuje na teroristički napad. “Švedska je napadnuta”, rekao je Lofven.

Reporter SVT-a sa lica mjesta izvještava o požaru u glavnoj ulici i potpunom haosu. Kroz grad, kako navode očevici, prolaze policijski automobili koji upozoravaju na opasnost od terorističkog akta.

Prema navodima medija zgrada švedskog Parlamenta u Štokholmu je blokirana. Policija je, kako javlja dpa, zamolila stanovnike da ostanu u zatvorenim prostorijama i da se drže dalje od centra.

Vozovi u centralnom dijelu Štokholma su, kako navode mediji, prekinuli saobraćanje.

Proteklih mjeseci je bilo više smrtonosnih napada, za koje se odgovornost pripisuje pristalicama islamističke milicije “Islamska država”, u kojima su počinitelji automobilom ušli u gomilu ljudi.