U Zenici danas predavanje na temu “Ispovijest žena oboljelih od raka dojke”

Objavljeno prije 2 godine

Povodom obilježavanja Dana zdravlja Udruženje građana “Život” Zenica, u saradnji sa kompanijom ArcelorMittal Zenica, organizuje predavanje na temu “Ispovijest žena oboljelih od raka dojke”.

Kako je za Radio ZENIT istakla Suadeta Bobić, predsjednica ovog udruženja, članice će u sklopu predavanja otvoreno pričati o tome kako su doživjele svoju bolest.

“Pokazalo se da su žene veoma zainteresovane za ovakav vid predavanja, odnosno zainteresovane su da čuju priču žene koja je preživjela rak dojke, a koja živi dvadeset i više godina. Mi smo dakle očiti primjer žena koje dokazuju da se sa rakom dojke može živjeti i da je rak dojke 99% izlječiva bolest ukoliko se na vrijeme otkrije. Naše udruženje kontinuirano radi na podizanju svijesti i ovo je također jedan vid podizanja svijesti kod žena da odlaze na redovne preglede i da vrše samopregled dojke koji ništa ne košta”, kazala je Bobić.

Predavanje na temu “Ispovijest žena oboljelih od raka dojke” će biti održano danas u prostorijama ArcelorMittala Zenica sa početkom u 14 sati.