U Zenici jučer četiri pljačke i krađe, za počiniocima se traga

Objavljeno prije 12 mjeseci

U toku noći 25/26.12.2017. godine, u ulici Šerbin sokak, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo teška krađa iz putničkog motornog vozila marke “Ford”, registarskih oznaka PE 966 DM, vlasništvo lica Č.M., iz Gornjeg Vakufa. Tom prilikom, otuđen je sistem za navigaciju i dvije torbe sa odjećom. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 26.12.2017. godine, u ulici Mirka Davidovića, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teška krađa u garažu vlasništvo lica T.G., iz Zenice. Tom prilikom je otuđen pribor za ribolov. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 26.12.2017. godine, u vremenu od 15,00 do 18,00 sati, u ulici Šerbin sokak, od strane nepoznatog lica je izvršena teška krađa iz stana vlasništvo lica A.Š., iz Zenice. Tom prilikom je otuđen jedan LCD player marke “Samsung”. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U toku noći 25/26.12.2017. godine, u ulici Stara Nemila, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo teška krađa u STR “Milky” vlasništvo lica Č.S., iz Nemile. Tom prilikom je otuđena određena količina alkoholnih pića, cigareta i suhomesnatih proizvoda. Od stane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I se poduzimaju mjere na rasvjetljavanju izvršene teške krađe.