U Zenici jučer opljačkana sportska kladionica

Objavljeno prije 6 mjeseci
Foto: Ilustracija

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 18.11.2018. godine, u 04,40 sati, u ulici Dr. Ćire Truhelke, izvršena je teška krađa u Sportsku kladionicu “Formula”, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 18.11.2018. godine, u 17,10 sati, u ulici Stara Nemila, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Opel Corsa”, registarskih oznaka A28-O-650, kojim je upravljalo lice H.N., iz Sarajeva. Izvršenim pregledom, u vozilu su pronađene dvije ručno smotane cigarete sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dok je kod lica pronađen upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I. Lice H.N. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, saopšteno je iz MUP-a ZDK.