U Zenici uhapšene dvije osobe zbog droge, opljačkan i stan na Jaliji

Objavljeno prije 2 godine
Foto: Arhiv

U toku noći 02/03.04.2017. godine, u ulici Reisa Čauševića, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica K.R., kojom prilikom je otuđen novac i mobilni telefon. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 03.04.2017. godine, u 18,45 sati, u ulici Pečuj bb, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled dva lica iz Doboj Juga. Prilikom pregleda, kod lica I.A. su pronađena dva paketića sa sadržajem smeđe praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dok su kod lica A.S. pronađeni predmeti koji se koriste za konzumiranje droge. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, dok je na mjestu kontrole izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 03.04.2017. godine, u 16,10 sati, u mjestu Kula bb, od strane policijskih službenika zaustavljeno je i kontrolisano teretno motorno vozilo marke “Mercedes-Benz”, registarskih oznaka A87-M-512, kojim je upravljao M.N. iz Zenice. Prilikom kontrole i pregleda vozila, utvrđeno je da vozač prevozi bukovo ogrijevno drvo u količini od 3,3 metra kubna, bez odgovarajuće dokumentacije. Sporna drvna masa je privremeno oduzeta, dok se od strane policijskih službenika poduzimaju potrebne mjere i radnje.