Udruženje “Zumba sa Dilom i Ninom” implementira projekat “Zumbom do inkluzije”

Objavljeno prije 5 mjeseci

Udruženje “Zumba sa Dilom i Ninom” je prepoznalo potrebu da angažuje sve svoje resurse prilikom razvijanja kulture inkluzivnosti kroz treninge Zumba fitnesa i trenutno implementira projekat pod nazivom Zumbom do inkluzije finasiran od strane Evropske unije i Centra za promociju civilnog društva.

U projektu učestvuje 20 djece iz JU “Dom i porodica” Zenica i svi treninzi su realizirani zajedno sa ostalim polaznicima zumba fitnesa, tako da je princip inkluzivnosti sveobuhvatan.

“Inkorporirajući gore navedene dimenzije razvojnih prioriteta u projektne aktivnosti i rad našeg Udruženja uspjevamo marginalizirane grupe društva dovesti na viši nivo inkluzivnosti društva, promovisati zdrav način života kroz Zumba fitnes treninge i radionice”, navode iz ovog Udruženja.

Smart Start je regionalni projekt, koji teži ka umrežavanju organizacija civilnog društva (OCD) i njihovih kapaciteta, jačanju zagovaračkih kapaciteta, poboljšanju internih struktura upravljanja, podsticanju na strateške promjene izvora finansiranja uspostavom socijalnog preduzetništva i izradi strateških dugoročnih organizacionih planova.