25 C
Zenica
Ponedjeljak, Juli 22, 2019

Ukupno podjela

Umjesto u Hrvatskoj, migranti završili u ArcelorMittalu u Zenici

Umjesto u Hrvatskoj, migranti završili u ArcelorMittalu u Zenici

U krugu kompanije “Arcelor Mittal” Zenica uočena su dva migranta koja su tu dospjela u kamionu firme koja dolazi na utovar robe. Ovu informaciju potvrdila je za “Avaz” Alena Kahrimanović, portparol ArcelorMittala, kazavši da je migrante uočilo osiguranje.

“Radnici službe obezbjeđenja uočili su dva nepoznata muškarca, kojima su odmah prišli, a zatim i ustanovili da se radi o migrantima”, kaže Kahrimanović.

Ističe da su odmah potom obavijestili Policijsku upravu Zenica, čiji su službenici izašli na lice mjesta i, također, ustanovili da se radi o migrantima iz Sirije.

“Vozač kamiona izjavio je da je te osobe primijetio tek kada je parkirao kamion na utovar”, ističe Kahrimanović.

Migranti su izašli ispod zadnjeg dijela prikolice kamiona, odnosno iz mjesta gdje se nalaze rezervne gume. Prema nezvaničnim informacijama, dvojica Sirijaca neopaženo su u Goraždu ušla u kamion, koji je trebao ići u Hrvatsku.

Nisu ni slutili da je kamion prvo trebao u Zenicu, odnosno u „Arcelor Mittal“ po robu, a tek onda u Hrvatsku. Budući da su dugo bili u kamionu i tako izgubili pojam o vremenu, kada je vozilo ušlo u krug kompanije „Arcelor Mittal“, oni su izašli misleći da su već u Hrvatskoj. Tada su ih uočili zaštitari.

Iz Operativnog centra MUP-a Zeničko-dobojskog kantona potvrdili su za Avaz.ba da su odmah po dojavi o migrantima izašli na lice mjesta.

“Pronađeni migranti A. S. i H. M. iz Sirije su privedeni, a odmah zatim predati Službi za poslove sa strancima, i to terenskom uredu u Zenici na daljnje postupanje”, izjavio je dežurni službenik.

IzvorAvaz.ba
Zenica
scattered clouds
25 ° C
25 °
25 °
50 %
2.1kmh
40 %
pon
22 °
uto
25 °
sri
26 °
čet
26 °
pet
26 °

Posljednje objavljeno