Uprava Čelika se zahvalila Kasumoviću na ispunjavanju obećanja i uplati sredstava

Objavljeno prije 2 godine

Nakon jučerašnjeg otvorenog pisma rukovodstvu Grada Zenice da se uključi u podršku sanacije situacije u Nogometnom klubu Čelik shodno ranije datim obećanjima, drago nam je istaći činjenicu da je gradonačelnik gosp. Fuad Kasumović promptno reagovao i prebacio jednu od tranši za finansiranje rada kluba u njegovom punom kapacitetu što je i transparentno objavljeno – način na koji i naš klub egzistira i postavlja standarde u našem sportu. Sasvim nam je jasno da će sada igrači biti u potpunosti spremni za ispunjavanje svojih zadataka na terenu na utakmici sa NK Široki Brijeg i da će klub nastaviti da funkcioniše i reformiše se kako bi što prije prestao biti ovisan o javnim sredstvima.

Gradonačelniku je klub zahvalan na ovom potezu te se nada se da će i ostali dio rukovodstva Grada Zenice pristupiti ispunjavanju ranije datih obećanja, a prije svega onih vezanih za održavanje tematske sjednice Gradskog vijeća Zenice na kojoj bi se trebalo raspravljati o problematici dugovanja prema javnim preduzećima u vlasništvu Grada Zenice kao i ranije obećanog finansiranja reprogramiranja poreznih dugovanja kluba kako bi mu se dala mogućnost da samostalno djeluje na tržištu. Ovo je ključni cilj kluba i nadamo se da daljim odgađanjem potrebnih odluka neće doći do ugrožavanja budućnosti kluba. Nije ostalo još mnogo vremena tako da se nadamo da ćemo što prije pristupiti reprogramiranju ovih dugovanja i učiniti najveći korak ka deblokadi klupskih računa.

> Gradonačelnik Fuad Kasumović potpisao isplatu NK Čeliku preko 50.000 KM

Pozivamo sve navijače kluba da mu daju podršku dolaskom na narednu utakmicu sa NK Široki Brijeg koja se igra u subotu u 17:00 h. Ulaznice su u prodaji već sutra u STR “Orijent” na jugozapadnoj strani stadiona od 12:00 h. Svi za Čelik!