Večeras “Vasa Ladački” na festivalu Ljetne večeri Studio Teatra u Zenici

Objavljeno prije 7 mjeseci

Nakon što je festival Ljetne večeri Studio Teatra otvoren hit komedijom „Svingeri“, u nedjelju je odigrana predstava za mališane „Vrh svijeta –Dj Šampinjon, a sinoć predstava „Emigranti“ u produkciji KSC Kakanj.

Večeras na programu festivala je planirana duodrama „Derviš i smrt“ Studio Teatra, u kojoj uloge ostvaruju Daniel Kovačević i Nusmir Muharemović. Daniel Kovačević je publici poznat i kao Vasa Ladački iz Balaševićevog filma „Kao rani mraz“.

Ljetne večeri Studio Teatra je netakmičarski festival na kojem se sve predstave igraju na otvorenoj sceni, a organizatori su spremili bogat program i do 10. avgusta kada se zatvara festival.

Srijeda je predviđena opet za najmlađe, pa će tako mališani uživati u predstavi “Lakonoga u Čarobnoj šumi”, Udruženja “Fani” i Bosanskog kulturnog centra Sarajevo. Osim predstave, za mališane je predviđena i kreativna igraonica s početkom u 19:00 sati.

U četvrtak je na programu predstava iz Hrvatske “Duet za jednog” u kojoj glavnu ulogu ostvaruje Ana Vilenica, itekako poznata publici u BiH. Festival zatvara hit komedija “Državni lopov” rađena u produkciji Studio Teatra. Organizatori ističu da ih raduje veliki interes građana za sve predstave festivala, te da se ulaznice mogu kupiti u Multiplex Ekranu Zenica i Clubu 072/Biznis u Zenici. Karte će se moći kupiti i dva sata prije početka predstava u festivalskom prostoru Ljetne bašte Doma armije/Preporoda.Također, moguće je rezervisati ulaznice na facebook stranici Studio Teatra, na mail [email protected], kao i na broj telefona: +387 64 401 11 59.