VIDEO: U petak počinju mečevi Davis Cup-a između BiH i Holandije, pogledajte press konferenciju

Objavljeno prije 2 godine

Teniska reprezentacija BiH, u okviru drugog kola Davis Cup-a, u Gradskoj areni Zenica će u periodu od 7. do 9. aprila igrati protiv selekcije Holandije.

Reprezentaciju BiH će predvoditi tim u sastavu Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić.

Na današnjoj konferenciji za novinare, koja je održana u Gradskoj areni Zenica, prisutnima su se obratili Damir Džumhur i Tomislav Brkić.

“Protiv Poljske na papirima je izgledalo sve lagano, mada nije tako izgledalo u mečevima. Mislim da su ovaj put šanse 50-50. Oni imaju jako dobar tim što se tiče singla i dubla. Ja se nadam da smo svi spremni. Ja vučem malo povredu još od prošlog turnira, pa se nadam da ću do subote biti spreman da igram dubl, naravno da ćemo svi dati maksimum od sebe”, kazao je Brkić.

Damir Džumhur je kazao kako je podloga za nijansu brža nego prošli put, te da će tim pokušati da dođe do pobjede.

“Mislim da ćemo imati dovoljno vremena da se naviknemo na podlogu. Bitno je da svi budemo zdravi i spremni za petak. Mislim da je podloga zadovoljavajuća za sve nas. Moram reći da Holandija ima dobar tim, ali mi se nadamo da ćemo uspijeti da napravimo jedan veliki rezultat i da damo pobjedu našoj Bosni i Hercegovini”, poručio je Džumhur.

Podsjetimo, dva singl meča na programu su u petak 7.aprila od 14 sati, dubl dan kasnije u istom terminu, a preostali singlovi u nedjelju 9.aprila od 13 sati, a tačan raspored bit će utvrđen žrijebom koji je zakazan za četvrtak 6. aprila.

Jednodnevne karte po cijeni od 5KM, te trodnevne od 10KM navijači mogu kupiti na prodajnim mjestima kupikartu.ba, a od naredne sedmice će biti dostupne i na blagajni zeničke Arene.