VIDEO+FOTO: Obilježen 66. rođendan DOL scene BNP-a Zenica

Objavljeno prije 2 godine

U znaku obilježavanja šezdeset šestog rođendana Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, upriličen je prigodan program za najmlađe posjetitelje teatra.

U srijedu, 25. januara/siječnja u 10. 30 sati je odigrana predstava “Put do čarolije” u režiji Miroljuba Mijatovića, a u 12 sati je uprilična promocija knjige bosanskohercegovačkih bajki “Vilenjakovo pero”, koja je zapravo knjiga nagrađenih i izabranih bajki sa prvog konkursa/natječaja za najljepšu bajku Festivala dječije umjetnosti 2016. Prvonagrađena bajka biti će postavljena na sceni BNP-a, a riječ je o bajci zeničkog autora Fuada Tabaka.

Ulaz za sve programe je bio slobodan.

Na konferenciji za medije povodom obilježavanja šezdeset šestog rođendana Dječije, omladinske i lutkarske scene su prisustvovali direktor Hazim Begagić, rukovodilac DOLS-a Miroljub Mijatović, teatrolog Nedžad Fejzić i PR i lektorica Merima Handanović.

Begagić je na konferenciji povodom ovog značajnog datuma izjavio da se Bosansko narodno pozorište Zenica može pohvaliti najproduktivnijom i najkvalitetnijom Dječijom scenom jednog narodnog pozorišta u Bosni i Hercegovini, koja u jednoj sezoni u prosjeku ima tri premijerne izvedbe. Begagić je, također, izjavio da je u proteklih šezdeset šest u okviru DOLS-a upriličeno stotinu osamdeset šest premijernih izvedbi, a da uskoro očekujemo i novu premijernu izvedbu.

Rukovodilac Dječije, omladinske i lutkarske scene, Miroljub Mijatović je istakao kako je DOLS bio organizator ukupno osam Smotri dramskog stvaralaštva vrtića i škola Zeničko-dobojskog kantona i pet Smotri dramskog stvaralaštva osoba sa poteškoćama, te Internacionalnog festivala edukativnog teatra.

U narednom periodu, Mijatović je najavio premijernu izvedbu predstave Šegrt Hlapić, nastale po tekstu Ivane Brlić-Mažuranić, kao i lutkarsku predstavu Prodani smijeh autorskog dvojca Darka Kovačovskog i Nađe Vasileve.

Obilježen 66. rođendan DOL scene BNP-a Zenica. Više informacija na –> http://www.zenit.ba/videofoto-obiljezen-66-rodendan-dol-scene-bnp-a-zenica/

Posted by RADIO ZENIT on 25. Januar 2017