VIDEO+FOTO: Otvorena naplatna mjesta za plaćanje komunalnih računa bez provizije

Objavljeno prije 11 mjeseci

Početkom ove godine gradonačelnik Fuad Kasumović je pokrenuo realizaciju projekta ‘jedno naplatno mjesto za sve račune komunalnih preduzeća’, a za čiju realizaciju je zadužen Odsjek za IT Grada Zenice.

Krajem januara je potpisan ugovor sa firmom Loop d.o.o. iz Sarajeva koja je implementirala i stavila u funkciju najsavremeniji program za navedenu uslugu, a na koji će se naknadno moći priključivati i druga preduzeća.

Tako je Zenica prva u BiH omogućila svojim građanima da na jednom mjestu i za jednim šalterom mogu platiti sve račune Javnih preduzeća zahvaljujući jedinstvenom programu koji je namjenski napravljen za ovu svrhu.

Ovaj program omogućava uvezivanje različitih poslovnih sistema javnih preduzeća u jedan, gdje će blagajnici na jednom mjestu moći naplatiti sve račune korisnika, kao i registrovati korisnike u slučaju da isti ponesu sve račune javnih preduzeća za jedan od prethodnih mjeseci.

Ova platforma omogućava registraciju putem interneta na stranici ElGato.ba gdje imate mogućnost na jednom mjestu primati e-račune svih komunalnih preduzeća Grada Zenice. Usluga je besplatna, a korisnici zahvaljujući ovome imaju arhivu e-računa i uvid u stanje potrošačke kartice.

Ovaj potez Gradske uprave neće stvoriti dodatni trošak, jer će Javna preduzeća iskoristiti već postojeće uposlenike, poslovni prostori u kojima će biti naplatna mjesta su već u vlasništvu Grada, a prema procjenama građani Zenice bi godišnje mogli uštedjeti i do 50.000 KM.

Ukupno četiri naplatna mjesta su u ulicama:
– Islambegovića put – preko puta MUP-a ZDK (postojeće naplatno mjesto JP Grijanje);
– Šestića put – Londža (postojeće naplatno mjesto JP Vodovod i kanalizacija);
– Prve zeničke brigade (preko puta Doma penzionera u Babinoj rijeci);
– Fra Ivana Jukića br. 1 (zgrada Zenica-stan).

Pogledajte kako izgleda naplatno mjesto u Babinoj rijeci.

Otvorena naplatna mjesta za plaćanje svih komunalnih usluga JP u Zenici

Posted by RADIO ZENIT on 10. travnja 2017

Više na —–> https://www.zenit.ba/videofoto-otvorena-naplatna-mjesta-za-placanje-komunalnih-racuna-bez-provizije/

Posted by RADIO ZENIT on 10. travnja 2017