VIDEO+FOTO: Otvorena naplatna mjesta za plaćanje komunalnih računa bez provizije

Objavljeno prije 2 godine

Početkom ove godine gradonačelnik Fuad Kasumović je pokrenuo realizaciju projekta ‘jedno naplatno mjesto za sve račune komunalnih preduzeća’, a za čiju realizaciju je zadužen Odsjek za IT Grada Zenice.

Krajem januara je potpisan ugovor sa firmom Loop d.o.o. iz Sarajeva koja je implementirala i stavila u funkciju najsavremeniji program za navedenu uslugu, a na koji će se naknadno moći priključivati i druga preduzeća.

Tako je Zenica prva u BiH omogućila svojim građanima da na jednom mjestu i za jednim šalterom mogu platiti sve račune Javnih preduzeća zahvaljujući jedinstvenom programu koji je namjenski napravljen za ovu svrhu.

Ovaj program omogućava uvezivanje različitih poslovnih sistema javnih preduzeća u jedan, gdje će blagajnici na jednom mjestu moći naplatiti sve račune korisnika, kao i registrovati korisnike u slučaju da isti ponesu sve račune javnih preduzeća za jedan od prethodnih mjeseci.

Ova platforma omogućava registraciju putem interneta na stranici ElGato.ba gdje imate mogućnost na jednom mjestu primati e-račune svih komunalnih preduzeća Grada Zenice. Usluga je besplatna, a korisnici zahvaljujući ovome imaju arhivu e-računa i uvid u stanje potrošačke kartice.

Ovaj potez Gradske uprave neće stvoriti dodatni trošak, jer će Javna preduzeća iskoristiti već postojeće uposlenike, poslovni prostori u kojima će biti naplatna mjesta su već u vlasništvu Grada, a prema procjenama građani Zenice bi godišnje mogli uštedjeti i do 50.000 KM.

Ukupno četiri naplatna mjesta su u ulicama:
– Islambegovića put – preko puta MUP-a ZDK (postojeće naplatno mjesto JP Grijanje);
– Šestića put – Londža (postojeće naplatno mjesto JP Vodovod i kanalizacija);
– Prve zeničke brigade (preko puta Doma penzionera u Babinoj rijeci);
– Fra Ivana Jukića br. 1 (zgrada Zenica-stan).

Pogledajte kako izgleda naplatno mjesto u Babinoj rijeci.

Otvorena naplatna mjesta za plaćanje svih komunalnih usluga JP u Zenici

Posted by RADIO ZENIT on 10. travnja 2017

Više na —–> https://www.zenit.ba/videofoto-otvorena-naplatna-mjesta-za-placanje-komunalnih-racuna-bez-provizije/

Posted by RADIO ZENIT on 10. travnja 2017