VIDEO+FOTO: U Zenici obilježen 2. april – Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Objavljeno prije 2 godine

Udruženje “Svijet u slikama” danas je na Trgu Alije Izetbegovića održalo niz aktivnosti povodom obilježavanja 2. aprila – Svjetskog dana svjesnosti o autizmu.

Džermanina Alispahić, potpredsjednica udruženja Svijet u slikama, je istakla kako su se ove godine odlučili da ranije počnu sa obilježvanjem ovog datuma.

“Kako se sama svijest o autizmu ne bi podizala samo 2. aprila, nego svakodnevno, članovi Udruženja su odlučili jednim kratkim videom predstaviti prijatelja Mahira, koji osim što je dugogodišnji korisnik Udruženja, postao je i dio tima SUS-a. Međutim, stigma je još uvijek velika. Većina roditelja ne želi da dovode u kontakt s ovim osobama misleći kako je to nešto prelazno. Mislim da trebamo imati danas više sluha. Mahir je postao jedan neizostavan dio našeg tima. On izrađuje nakit, ukrase i dr.”, kazala je Alispahić.

> Zeničke ljepotice u plavom zbog 2. aprila – Svjetskog dana svjesnosti o autizmu

Inače, ovo Udruženje je danas u 12 sati simbolično u zrak pustilo plave balone kao sastavni dio obilježavanja ovog datuma.

Recimo i to da će u saradnji sa JP Za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica i Gradskom upravom večeras Arena Zenica i fontane biti simbolično u plavim bojama.

Više na —> https://www.zenit.ba/videofoto-u-zenici-obiljezen-2-april-svjetski-dan-svjesnosti-o-autizmu/

Posted by RADIO ZENIT on 2. travnja 2017