16.8 C
Zenica
Srijeda, Juni 19, 2019

Ukupno podjela

Vlada Federacije BiH odobrila 1,1 milion KM za “Aluminij”

Vlada Federacije BiH odobrila 1,1 milion KM za “Aluminij”

Realizujući zaključak sa 158. sjednice, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i Federalno ministarstvo finansija su pripremili, a Vlada Federacije BiH donijela Odluku o odobravanju izdvajanja 1.100.000 konvertibilnih maraka iz tekuće rezerve za 2018. godinu, namijenjenih Aluminiju d.d. Mostar za plaćanje troškova angažmana revizorske kuće i za druge troškove.

Naime, na prošloj sjednici Vlada je zadužila Upravu i Nadzorni odbor “Aluminija” da, u roku od 30 dana, nađu kredibilnu revizorsku kuću koja će izvršiti reviziju poslovanja ove kompanije.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na sjednici koja je održana u Sarajevu, donijela je Uredbu o izmjenama Uredbe o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u Federaciji BiH.

Prema novoj odredbi, odgovorna osoba zahtjev za finansijsku konsolidaciju društva s većinskim učešćem državnog kapitala može podnijeti nadležnom organu vlasti koji u tom privrednom društvu vrši ovlaštenja na osnovu učešća državnog kapitala do 30.11.2018. godine.

U obrazloženju je navedeno da je Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije primilo inicijative određenog broja privrednih društava u FBiH za produženje roka u kojem mogu podnijeti zahtjev za pokretanje postupka finansijske konsolidacije, s ciljem omogućavanja kontinuiranog i neometanog poslovanja.

IzvorAkta.ba
Zenica
few clouds
16.8 ° C
17 °
16.7 °
93 %
1.5kmh
20 %
sri
27 °
čet
27 °
pet
27 °
sub
29 °
ned
26 °

Posljednje objavljeno