23 C
Zenica
Ponedjeljak, August 19, 2019

Ukupno podjela

Vlada ZDK uputila otvoreno pismo predsjedavajućem GV Zenica Goranu Bulajiću

Vlada ZDK uputila otvoreno pismo predsjedavajućem GV Zenica Goranu Bulajiću

Poštovani gospodine Bulajić,

Vlada Zeničko-dobojskog kantona izražava svoje duboko razočarenje što na Svečanu Sjednicu GV Zenice povodom Dana Grada, čijim zakonodavnim tijelom predsjedavate, niste pozivali ministre u Vladi Zeničko-dobojskog kantona.
Podsjećemo Vas da je Zenica glavni grad Zeničko-dobojskog kantona. Ona je administrativno sjedište Zeničko-dobojski kantona i u svom nazivu ima ime ovog grada

Vladu Zeničko-dobojskog kantona, čine predstavnici više različitih političkih stranaka (SBB, HDZ, SDA) i ministri različitih nacionalnosti (Bošnjaci, Hrvati i Srbi) a koje su izabrali građani na posljednjim Općim izborima. I sami ste bili član Vlade Zeničko-dobojskog kantona, pa je tim više neshvatljivo da niste pozvali ni jednog predstavnika Zeničko-dobojskog kantona na Svečanu sjednicu GV povodom Dana Zenice.

Gospodine Bulajiću, bez obzira na to, Vlada Zeničko-dobojskog kantona će i dalje vodititi politike koje znače isti odnos prema svim građanima, bez obzira gdje žive, kojoj političkoj orijentaciji i opredjeljenju pripadaju.

Pozivamo Vas da svoje simpatije prema određenim politikama, ali i animozitete prema onima drugima i drukčijima, ostavite na stranu dok obavljate funkciju predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Zenice.

Vlada Kantona, svi ministri i sve institucije Zeničko-dobojskog kantona Vama lično, administraciji i Gradskom Vijeću Zenice, kojim predsjedavate i dalje stoji na raspolaganju u punom kapacitetu, a sve s ciljem naše zajedničke obaveze da budemo servis građanima, zbog čega smo, i Vi i mi, jedino i izabrani.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona

Zenica
clear sky
23 ° C
23 °
23 °
43 %
1kmh
0 %
pon
30 °
uto
31 °
sri
27 °
čet
25 °
pet
22 °

Posljednje objavljeno